Πρωτάθλημα με 12 ομάδες, για… ΠΑΝΤΑ!

Ότι άρθρο αφορά την ομάδα μας.
Απάντηση
Harris
Δημοσιεύσεις: 6025
Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 10:33 am

Πρωτάθλημα με 12 ομάδες, για… ΠΑΝΤΑ!

Δημοσίευση από Harris » Παρ Ιαν 11, 2019 5:24 am

Το φετινό Πρωτάθλημα Cyta είναι συναρπαστικό με όλες τις ομάδες να παίζουν το κάθε παιχνίδι γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Κάθε νίκη είναι πολύτιμη, κάθε απώλεια στοιχίζει. Και στα πάνω και στα κάτω.

Το δείγμα με το πρωτάθλημα 12 ομάδων είναι άκρως ενθαρρυντικό, ενώ θεωρώ πως τα καλύτερα… έρχονται ενόψει των πλέι οφ, όταν τα πάντα θα είναι ανοιχτά. Ειδικά στο δεύτερο γκρουπ δεν θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, με όλους να καλούνται να έχουν βαθμολογικό κέρδος για να μείνουν στην κατηγορία.

Το σύστημα με τα πλέι οφ λέγεται ότι έχει κουράσει, όμως η ουσία είναι ότι με 12 ομάδες αναμένεται να δούμε ακόμα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην τελική ευθεία. Τόσο στην πρώτη 6άδα (κάτι που γίνεται εδώ και μια δεκαετία), αλλά από φέτος και στην δεύτερη 6άδα, με το γεγονός ότι θα υποβιβαστούν δύο ομάδες να αυξάνει το ενδιαφέρον και να τους έχει όλους στην… πρίζα.

Το πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι αλήθεια πως δεν… αρέσει ατις μικρομεσαίες ομάδες, για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον έχουν αυξημένες πιθανότητες για να υποβιβαστούν. Αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να χαλάσουν ότι καλό έχει φτιαχτεί φέτος με την αλλαγή.

Για το καλό του ποδοσφαίρου, προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να διατηρηθεί με τα υφιστάμενα δεδομένα, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ανδρέας Ανδρέου

Απάντηση