Θύρα 5 κατά πάντων για το “Στέλιος Κυριακίδης”.. Ετοιμάζει δυναμικά μέτρα!

Ότι αφορά τον Σύνδεσμο Φιλάθλων.
Απάντηση
Harris
Δημοσιεύσεις: 21581
Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 10:33 am

Θύρα 5 κατά πάντων για το “Στέλιος Κυριακίδης”.. Ετοιμάζει δυναμικά μέτρα!

Δημοσίευση από Harris »

Εικόνα

Θέση στα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται και φέτος με το ζήτημα της παραμονής ή όχι της Πάφος FC στην ιστορική της έδρα, το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, πήρε με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Θύρας 5.

Οι οργανωμένοι φίλοι της Πάφου προειδοποιούν πέραν των άλλων, ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση συμφέρουσα για την ομάδα τους και κατ’ επέκταση για ολόκληρο το φίλαθλο κοινό της επαρχίας, τότε είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμα και σε κλείσιμο οδικών αρτηρίων για να “ακουστεί” η φωνή τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ως το οργανωμένο σύνολο ΣΥ.ΦΙ. ΠΑΦΟΣ – ΘΥΡΑ 5, το οποίο εκπροσωπεί τους οργανωμένους και μη φιλάθλους του Σωματείου της ΠΑΦΟΣ FC, κοινοποιούμε αυτήν την ανακοίνωση, παραθέτοντας την αντίθεση μας και τις απόψεις μας σχετικά με το θέμα της ιστορικής έδρας της ομάδας της Πάφου, το Στάδιο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’, ευρέως γνωστό ως ΠΑΦΙΑΚΟ καθώς είναι το Στάδιο που αντικατοπτρίζει την ιστορία του Παφιακού ποδοσφαίρου.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας, τη δυσφορία και τη μεγάλη μας διαφωνία με αυτά που κατά καιρούς ακούγονταν και τώρα ακούγονται πιο έντονα από ποτέ, τα οποία θέλουν την ομάδα μας να μετακινείται αναγκαστικά, αναζητώντας έδρα σε κάποια άλλη επαρχία.

Αν είναι δυνατόν, η ομάδα που άξια αντιπροσωπεύει στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου και τώρα πια στην Ευρώπη μέσω των διοργανώσεων της UEFA, την Πόλη και Επαρχία Πάφου να αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί.

Τους λόγους πραγματικά προσπαθούμε να τους αντιληφθούμε και ειλικρινά δε θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να σκεφτούμε πως πίσω από όλη αυτήν την ιστορία κρύβονται αλλότρια συμφέροντα.

Γνωρίζουμε πως η Διοίκηση της ΠΑΦΟΣ FC έχει προσφέρει εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε κανένα άθλημα και κανένα άλλο σωματείο να μην αδικηθεί.

Βλέπουμε όμως πως κάποιοι αντί με ευχαρίστηση να δουν και αυτό το γεγονός και την ευαισθησία που δείχνουν οι ιδιοκτήτες της ομάδας μας, ωρύονται και παρουσιάζονται ως θύματα διεκδικώντας να γίνει ένα έργο σε ένα στάδιο που το λιγότερο που χρειάζεται είναι γενική ανακαίνιση σε όλους τους χώρους του αν όχι κατεδάφιση. Οι ίδιοι βέβαια δεν αναφέρουν πως και έργα να γίνουν, ως γνωστόν δεν μπορούν να παρέχουν ούτε καν τον απαραίτητο εξοπλισμό στους αθλητές τους. Λύσεις σας έχουν προσφερθεί, επιλέξτε…

Μία ομάδα λοιπόν, Κυπελλούχος Κύπρου, που κατά μέσο όρο συγκεντρώνει τουλάχιστον 4000 φίλους σε κάθε ΕΝΤΟΣ αγώνα, δεν δικαιούται να παραμείνει στο γήπεδο που μεταξύ μας πληρώνει για να χρησιμοποιεί άρα και έμμεσα το συντηρεί.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί αν αποφασίσει η ομάδα να μην αγωνίζεται πια εκεί τι θα γίνει; Άλλο ένα ΓΣΖ ή ‘’Τσίρειο’’ με τα έξοδα συντήρησης να προέρχονται απ’ ευθείας και μόνο από τον ΚΟΑ και το κράτος.

Η περιοχή το λιγότερο θα υποβαθμιστεί και οι συνορεύουσες επιχειρήσεις απλά θα κλείσουν αφού ο χώρος δε θ αποτελεί πια σημείο συνάντησης χιλιάδων Παφιτών.

Επίσης θα αποξενώσετε τον κόσμο της Πάφου από την αγαπημένη του απασχόληση, θα απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας από το αγαπημένο τους άθλημα, στρέφοντας τους σε άλλες ίσως όχι τόσο ωφέλιμες ασχολίες.

Όσο για το θέμα της επιθυμίας της διοίκησης της ομάδας μας να δημιουργήσουν ένα πραγματικά υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο ζητώντας μόνο το χώρο και καμία χορηγία, τι να πούμε.. Ποια πολιτεία δε θέλει να δημιουργηθεί ένα σύμπλεγμα υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου το οποίο θα εξυπηρετεί τοπικές και Εθνικές ομάδες πολλών αθλημάτων!!

Γιατί δε διεξάγεται ένας διαγωνισμός έτσι ώστε να μην υπάρχει καμμιά καχυποψία ως προς τις προθέσεις του καθενός;

Κλείνοντας, το Σωματείο της ΠΑΦΟΣ FC, δεν είναι μία απλή ομάδα αλλά μια ιδέα που ενώνει όλη την Πόλη και επαρχία Πάφου κάτω από το έμβλημα που φέρει τη μορφή του Ευαγόρα μας, προσφέρει και βρίσκεται πάντα δίπλα στον αθλητισμό, τη νεολαία, τον συνάνθρωπο και την τοπική κοινωνία.

Είναι κρίμα η σχέση και η δυναμική που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Παφιτών και της ομάδας να δεχτεί ένα τέτοιο μεγάλο πλήγμα.. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με διάφορους τρόπους έτσι ώστε να πετύχουμε το δίκαιο και να προστατεύσουμε την ομάδα μας, είτε αυτό λέγεται συγκέντρωση υπογραφών προς την Κυβέρνηση και την Προεδρία της Δημοκρατίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς οδικών αρτηριών και άλλα δραστικά που θα αποφασίσουμε συλλογικά στην πορεία και θα κοινοποιηθούν στα Παγκύπρια ΜΜΕ.

Ας επικρατήσει επιτέλους η απλή λογική και το δίκαιο και για μία φορά ας αφήσουμε τον τοπικό αθλητισμό επιτέλους να αναπτυχθεί πάνω σε σωστές βάσεις και σύγχρονες εγκαταστάσεις και ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε ο φτωχός συγγενής..

Εκτός κι αν κάποιοι είτε εντός είτε εκτός της Επαρχίας, αυτό επιδιώκουν…

Δ.Σ. ΣΥ.ΦΙ. ΠΑΦΟΣ – ΘΥΡΑ 5
Απάντηση