H Πάφος επιβάλλεται να δημιουργήσει το δικό της τμήμα σκάουτιγκ. Το Sentra24 αναλύει

Ότι άρθρο αφορά την ομάδα μας.
Απάντηση
Harris
Δημοσιεύσεις: 6599
Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 10:33 am

H Πάφος επιβάλλεται να δημιουργήσει το δικό της τμήμα σκάουτιγκ. Το Sentra24 αναλύει

Δημοσίευση από Harris » Τετ Ιουν 26, 2019 11:58 am

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Σκάουτινγκ, “όπλο” πολλών ομάδων στην Ευρώπη, όμως, στην Κύπρο παραμένει ταμπού. Άλλωστε, οι Κύπριοι είμαστε βιαστικός λαός και το… σαφάρι για την ανακάλυψη ταλέντων αποτελεί μία επένδυση που απαιτεί χρόνο, αλλά όχι “τρελό” χρήμα. Το Sentra24.com εξηγεί με επιχειρήματα γιατί οι ομάδες οφείλουν να επενδύσουν στο σκάουτινγκ και όχι τόσο στους ατζέντηδες κι αναλύει πώς γίνεται η δουλεία.

Πάμε, λοιπόν, να ταξιδέψουμε στον όμορφο κόσμο του ποδοσφαίρου με άλλη ματιά, εκείνη που δεν νικάει το χρήμα αρκετές φορές, μολαταύτα το καλό μάτι, η οξυδέρκεια και η διάθεση των διοικούντων μία ομάδα να επενδύσει κόντρα στη μόδα των ατζέντηδων.

Το σκάουτινγκ είναι το κλειδί για την επιτυχία και την οικονομική σταθερότητα μίας ομάδας. Οι ομάδες πολλές φορές νομίζουν ότι το σκάουτινγκ είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος, διότι δεν βλέπουν αποτέλεσμα εντός μερικών εβδομάδων. Για να χτίσεις και να αναπτύξεις ένα σύστημα σκάουτινγκ με επαγγελματικά και ποιοτικά στοιχεία αποτελεί μία διαδικασία που μπορεί να πάρει πάνω από ένα χρόνο για να δείξει αποτέλεσμα, αλλά από την εμπειρία που κατά 90% φέρνει απίστευτα αποτελέσματα: Όχι μόνο στη θέση του κλαμπ στη βαθμολογία. Βοηθάει και στα οικονομικά. Είναι πανεύκολο να δώσω παραδείγματα ομάδων που χάρη στο σκάουτινγκ κατάφεραν να πουλήσουν ποδοσφαιριστές, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ που ύστερα βοήθησαν στην ανάπτυξη του κλαμπ σε άλλους τομείς. Όλες οι μεγάλες ομάδες χρησιμοποιούν περισσότερο σκάουτ, παρά ατζέντηδες.

Το πρώτο πράγμα που διαλέγουμε σε αυτή τη ζωή είναι φίλους, συντρόφους και υλικά αγαθά. Γιατί, λοιπόν, να αφήνουμε… διαφημιστές να επιλέγουν τους παίκτες μας. Δεν τους νοιάζει η ομάδα, αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό κέρδος. Εάν η ομάδα αποτύχει, εκείνοι απλά αλλάζουν συνεργάτη. Εσύ, θα αισθανόσουν καλά εάν ένας ξένος σου έφερνε σύζυγο, φίλους, σπίτι και αυτοκίνητο, παίρνοντας σου χρήματα; Η ομάδα πρέπει να έχει την ευθύνη να επιλέγει τους παίκτες της και το σκάουτινγκ είναι ο μόνος τρόπος. Πιστεύω πως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι το σκάουτινγκ είναι πιο δύσκολος και με ευθύνη τρόπος για να δουλεύεις. Εάν αποτύχω, προτιμώ να είμαι υπεύθυνος των πράξεών μου. Εάν πετύχω δεν θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε ανθρώπους που δεν εμπλέκονται άμεσα με την ομάδα και αύριο, ίσως, έχουν άλλες ιδέες. Μερικές φορές η εμπιστοσύνη των κλαμπ στους ατζέντηδες είναι υπερβολική. Τους δίνουν το δικαίωμα της επιλογής και όχι με επιτυχία. Οι μάνατζερ είναι συγκεντρωμένοι στα χρήματα και δεν τους νοιάζει η ομάδα. Φέρνουν τους παίκτες αποκλειστικά για την προμήθεια και όχι για τις αληθινές ανάγκες του συνόλου. Μπορεί να είσαι και τυχερός με τις επιλογές τους, συγκυρίες είναι αυτές.

Ο δρόμος του σκάουτινγκ είναι εύκολος και φθηνός: Παρακολούθηση πρωταθλημάτων, επιλογή παικτών ανάλογα με τη θέση τους, λίστα για κάθε στόχο που θα εμπεριέχει τα συν και τα πλην και έπειτα απευθείας επικοινωνία με τις ομάδες και τους ατζέντηδες. Μπορείς να έχεις ανθρώπους να δουλεύουν για το μέλλον σου κάθε μέρα και όλη μέρα. Και το βίντεο σκάουτινγκ είναι μία καλή επένδυση, διότι η ομάδα μπορεί να δει παίκτες από μία τεράστια λίστα και όχι απλά να επιλέγει από μία μικρή που θα φέρουν οι εκπρόσωποι.

Η Ομάδα της Πόλης μας αν θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα της και να κάνει βήματα προόδου επιβάλλεται να δημιουργήσει και να επενδύσει στο δικό της τμήμα σκάουτιγκ. Υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να μπορέσει ο σύλλογος να ακολουθήσει επιτέλους τις νέες τάσεις της εποχής.

Απάντηση