Γιατί δεν αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ;

Ότι άρθρο αφορά την ομάδα μας.
Απάντηση
Harris
Δημοσιεύσεις: 5804
Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 10:33 am

Γιατί δεν αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ;

Δημοσίευση από Harris » Παρ Ιαν 11, 2019 5:20 am

Με τους δικηγόρους τους θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Δευτέρα στην ΚΟΠ, ΑΕΚ και Πάφος σχετικά με την ένσταση της ΑΕΚ που κατέθεσε η ομάδα της Λάρνακας. Όπως πληροφορούμαστε, ο αθλητικός δικαστής έλαβε αυτή την απόφαση καθώς εξέτασε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η Πάφος. Αυτή ήταν και η αιτία που η εκδίκαση της υπόθεσης δεν ολοκληρώθηκε σήμερα. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, γι αυτό και η κλήση των νομικών των δύο πλευρών κρίνεται απόλυτα λογική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του αθλητικού δικαστή είναι να ακολουθήσει μια διαδικασία που δεν θα αφήνει καμία σκιά πάνω απο την όποια απόφαση και θα δίνει πλήρως το δικαίωμα στις δυο πλευρές να καταθέσουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους.

Πάντως ερωτήματα προκαλεί η ματαίωση της λήψης απόφασης σε σχέση με την ένσταση της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Πάφο. Αναπτύσσεται μάλιστα ψιθυρολογία γιατί ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ παρέπεμψε την απόφαση για την ερχόμενη Δευτέρα και ενώ είχε ενώπιον του όλα τα δεδομένα. Είχε τις θέσεις των δυο σωματείων καθώς και τους πειθαρχικούς κανονισμούς.

Είτε απορρίπτει την ένσταση της ΑΕΚ θεωρώντας κανονική τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της Πάφου, είτε την αποδέχεται και κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ της ΑΕΚ με την ταυτόχρονη απόφαση αφαίρεσης 6 βαθμών από την Πάφο.

Μπορεί να μεσολαβήσει κάτι άλλο μέχρι τη Δευτέρα; Λογικά όχι και αυτό είναι που δημιουργεί τη ψιθυρολογία μεταξύ φιλάθλων και άλλων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τα σενάρια, δεν έχουν αλλάξει. Είναι ξεκάθαρο από το καταστατικό της ΚΟΠ ότι:

1.Με αποδοχή της ένστασης, η ΑΕΚ παίρνει τους τρεις βαθμούς και η Πάφος αντίθετα χάνει πέρα από τον βαθμό της ισοπαλίας, ακόμα έξι βαθμούς.

2.Με απόρριψη της, τα πράγματα παραμένουν όπως είναι με το ισόπαλο αποτέλεσμα να ισχύει στη βαθμολογία.

Οι δύο πλευρές εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα περάσουν τη δική τους θέση, αλλά στο τέλος μόνο η μία θα βγει κερδισμένη από την απόφαση.

https://www.kerkida.net/articles/a-kati ... oroys-toys

Απάντηση