Καθιερώστε το, μην το συζητήσετε καν επειδή βολεύει μερικούς…

Ότι άρθρο αφορά την ομάδα μας.
Απάντηση
Harris
Δημοσιεύσεις: 6025
Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 10:33 am

Καθιερώστε το, μην το συζητήσετε καν επειδή βολεύει μερικούς…

Δημοσίευση από Harris » Πέμ Νοέμ 08, 2018 12:45 pm

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οκτώ αγωνιστικές είναι καλό δείγμα για να κριθεί το πρωτάθλημα των 12 ομάδων. Σαφώς πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό. Άλλωστε, δοκιμάστηκε και τη σεζόν 2014-15 και απέδωσε, γιατί λοιπόν να μην καθιερωθεί με 12 ομάδες. Η ΚΟΠ δεν θα πρέπει να ενδώσει στις πιέσεις των «μικρών» για αύξηση και πάλι των ομάδων. Έγινε και λόγος για 16 ομάδες. Αν είναι δυνατόν.

Η εικόνα των πρώτων οκτώ αγωνιστικών, έχει φανερώσει πως αυξήθηκε ο ανταγωνισμός. Με τη μείωση των ομάδων, έχει σμικρυνθεί το χάσμα «μικρών» και «μεγάλων». Παίζει η πρώτη με την τελευταία ομάδα και δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα κερδίσει η μια ομάδα, παρόλο που πάντοτε θα υπάρχει ο τίτλος του φαβορί και του αουτσάιντερ. Είδαμε την Αλκή και το Παραλίμνι να στερούν βαθμούς από την Ανόρθωση, την Πάφος να πετυχαίνει τεσσάρα επί της Ομόνοιας μέσα στο ΓΣΠ, να ανάβει κόκκινο και στον ΑΠΟΕΛ. Ακόμη, τη Δόξα να περνά με πεντάρα από το ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, τη Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει την Ομόνοια και να στερεί βαθμούς της ΑΕΚ. Αυτά είναι κάποια παραδείγματα αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνουν τον ανταγωνισμό που έχει αυξηθεί (και) λόγω της μείωσης των ομάδων από 14 σε 12.

Και επειδή κατά καιρούς, κάποιοι επειδή τους βολεύει, επαναφέρουν και θέτουν ως θέμα συζήτησης την αύξηση των ομάδων, είναι καλό η ηγεσία της ΚΟΠ να μην τους… βάλει αφτί. Να δει το καλό του προϊόντος της και όχι τι θέλουν κάποια «μικρά» σωματεία. Παρόλο που η παρουσία κόσμου έχει μειωθεί στα γήπεδα, για διάφορους λόγους, ο ανταγωνισμός επιτρέπει στην αύξηση του θεάματος, του ενδιαφέροντος και της ελκυστικότητας του ποδοσφαίρου μας. Αν βρεθεί και ο τρόπος να αυξηθεί ο κόσμος, για να δώσει μεγαλύτερη αίγλη, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συζητείται καν θέμα, εκ νέου αύξησης των ομάδων.

Το πρωτάθλημα των 12 ομάδων, λοιπόν, θα πρέπει να καθιερωθεί. Τώρα, όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής του, αν υπάρχουν εισηγήσεις που όντως θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωσή του αθλήματος, καλώς.

http://goal.philenews.com/podosfero/kyp ... -merikoys/

Απάντηση